Diensten voor patiënten

Onze beeldvormingskliniek biedt vele hoogwaardige onderzoeken, zoals panoramische en 3D CBCT-röntgenfoto’s alsook digitale afdrukken. De diagnose verslagen worden in het Frans, Engels of Nederlands geschreven en na het bezoek aan de kliniek opgestuurd naar de verwijzende arts of tandarts.

Alle onderzoeken worden met de grootste zorg uitgevoerd door onze ervaren medewerkers, die proberen de patiënten op hun gemak te stellen en hun vragen te beantwoorden.

Voor alle onderzoeken is een aanbevelingsbrief van de verwijzende arts of tandarts nodig, waarin de aard van het onderzoek en de noodzakelijke klinische informatie wordt vermeld.

2D röntgenfoto's
3D röntgenstraling
Digitale afdrukken

Intraorale radiografie blijft de meest gebruikte radiografische techniek in de tandheelkundige beeldvorming.
Met behulp van een röntgengengenerator en een intra-orale receptor kan een projectieradiografie van de tanden worden verkregen.
Digitale detectoren (gebruikt in onze beeldvormingskliniek) hebben de stralingsdosis met meer dan 50% verminderd in vergelijking met conventionele film.

Panoramische radiografieën zijn tomografische beelden die het dentomaxillofaciale complex tegen relatief lage dosis en kost weergeven, met uitgebreide informatie in een tweedimensionaal vlak.

Schedelprojecties zijn extra-orale projecties die gemakkelijk kunnen worden verkregen met digitale detectoren aan lage dosis en worden gebruikt om de skelet relaties en groei te beoordelen.

Cone-beam computed tomography (of CBCT) is een lage dosis maar zeer hoge resolutie 3D techniek die de traditionele tomografie voor tandheelkundige beeldvorming grotendeels heeft vervangen.

Niet alleen is de stralingsdosis extreem laag in vergelijking met conventionele axiale tomografie of CT, maar het detailniveau is ook veel hoger, waardoor het een uiterst nauwkeurige techniek is voor het evalueren van tanden wanneer 3D-informatie vereist is.

Dankzij intra-orale optische camera’s is het nu mogelijk om de traditionele, omvangrijke en vaak ongemakkelijke tandafdrukken te vervangen, die gebaseerd waren op een indrukbare pasta waarin de patiënt moest bijten.

Digitale afdrukken zijn veel comfortabeler voor de patiënt, maar vooral ook

veel nauwkeuriger.